Jimmy Jansson

Hej! Jag heter Jimmy Jansson och har just nu uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna. Det är ett svårt uppdrag med många stora utmaningar, som politiker säger när de menar att de finns problem. Men det är också ett otroligt lärorikt, stimulerande och fantastisk uppdrag utifrån att Eskilstuna verkligen utvecklas positivt och med kraft just nu. Jag har aldrig tänkt att jag ska ägna mig åt politik som jag gör nu. Men nu blev det så och jag ser det som några års engagemang och samhällsplikt för att göra Eskilstuna ännu bättre.

Jag känner ett stort stöd från mitt parti Socialdemokraterna och min familj med Lisa och barnen Tage och Signe. Även om barnen nog inte riktigt har kläm på vad pappa hålls med egentligen. Jag har också fantastiska partikamrater och koalitionskollegor omkring mig och tillsammans utgör vi ett starkt lag som jobbar hårt för ett bättre Eskilstuna.

Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna. I en vanlig arbetarfamilj med föräldrar som jobbat hårt gengom hela livet. Är född i Nyfors, bodde några år i Råbergstorp. Därefter flyttade vi ut på landet till Lista där vi bodde till den ekonomiska krisen på 1990 talet med arbetslöshet som följd tvingade oss att flytta till Hälleforsnäs. Därefter flyttade jag åter till Eskilstuna där jag bott medan jag studerat till lärare i samhällskunskap och jobbat för för min försörjning.

Eskilstuna är i starkt utveckling. Visst har vi bekymmer som vi försöker hantera. Växande klyftor, sociala problem och brottslighet är sådant vi aldrig kan släppa taget om. Samtidigt förbättra kommunikationerna in och ut ur kommunen. Allt fler studerar på yrkes- eller akademisk utbildning. Bostadsbyggandet är otroligt kraftfullt. Skolresultaten går åt rätt håll och vi är bättre än flera jämförbara kommuner. Äldreomsorgen byggs ut kraftfullt för att möta de äldre som byggt vår stads behov. En ny högskola byggs. Ekonomin i kommunen är välskött och satsningar såsom på nytt badhus och arena görs. Dessutom sjunker arbetslösheten sakta, från en hög nivå. Och för ungdomar sjunker den fort.

Det finns mer att göra. Och vi ger oss inte före den dan alla som kan har ett arbete i arbetarstaden och välfärden är så bra att alla kan känna sig trygga med den. Före den dag då bostadskön är borta och tryggheten är självklar för alla i vår kommun. Hjälps vi åt så klarar vi det. Politik gör skillnad och jag hoppa du vill vara med och bidra till ett bättre Eskilstuna.

 

Kontakt

JIMMY JANSSON (S)
Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna
Gruppledare för den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen i Eskilstuna

E-post: jimmy.jansson@eskilstuna.se

Telefon: 070-086 65 02

 

Bilder

För pressbilderna nedan gäller

  1. Bilderna får användas redaktionellt och i icke kommersiella sammanhang.
  2. Bilden får inte förändras utan tillstånd från fotograf eller Socialdemokraterna i Eskilstuna

Klicka på miniatyren för större version.

Fotograf: Erik Unnerdal

 

 

facebook Twitter Email