Kommunalrådet Mona Kanaan (S) lämnar sina politiska uppdrag

Mona har haft förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna i många år och i en rad olika uppdrag för Eskilstuna kommun. Bland annat kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, ordförande för Kultur- och fritidsnämnden och nu senast som kommunalråd med ansvar för skolan och ordförande i Grundskolenämnden. Mona har av olika skäl nu beslutat sig för att ägna sig åt annat. Hon kommer att fullfölja sina befintliga uppdrag till efter sommaren. Detta för att partiet i lugn och ro ska kunna hitta en kvalificerad efterträdare.

– Jag lämnar mitt politiska engagemang av flera skäl. Men först ska jag avsluta en del viktiga ärenden. En av orsakerna är att jag under 2020 som så många andra drabbades hårt av Covid-19 och efter att ha varit sjuk en tid med emellanåt återkommande symptom har jag fått en förändrad syn på min livssituation och hälsa. Jag har kommit till insikt i att jag vill leva på ett annat sätt och ambitionen är att anta nya utmaningar som möjliggör det för mig att hitta en ny balans mellan hälsa, familj och arbetsliv. Utöver det har jag gjort min demokratiska plikt helhjärtat och med mitt yttersta engagemang under alla år för vårt Eskilstuna. I grunden har jag en anställning i Eskilstuna kommun som jag är tjänstledig ifrån. Jag utesluter inte fortsatt politiskt engagemang på någon nivå i framtiden. Jag är oerhört tacksam för allt stöd och förtroende från er alla genom åren. Jag är också mycket stolt över vad vi åstadkommit tillsammans, säger Mona Kanaan (S).

– Det är såklart ledsamt att Mona likt många andra drabbats av Covid-19 på detta vis och att vi förlorar en kompetens och kraft med Monas beslut. Samtidigt har jag den största förståelse för hennes beslut. Hälsa och välmående måste komma först. Mona har gjort stora insatser för Eskilstuna och att hon nu landat i insikten om att göra annat är ganska naturligt utifrån den situation hon hamnat i. Vid någon punkt i livet när händelser sker ställs saker på sin spets för de flesta av oss, säger Jimmy Jansson (S), gruppledare för Socialdemokraterna i Eskilstuna och Kommunstyrelsens ordförande. 

Nu vidtar processen med att utse en efterträdare efter Mona.

– Jag har stor förståelse för Monas beslut. Nu tar vi frågan om hennes efterträdare med in i partiet. Vi har många duktiga företrädare i Socialdemokraterna. Partiet kommer i god tid innan Mona lämnar återkomma med vem som tar över efter henne, säger Åsa Kullgren, ordförande för Eskilstuna Arbetarekommun.

Vid frågor kontakta: 
Mona Kanaan telefon: 070-086 65 22 
eller Jimmy Jansson telefon: 070-086 65 02

Pressbild Mona Kanaan

facebook Twitter Email