Marie Svensson

Mitt politiska engagemang bottnar i ett fackligt intresse. Efter många år i äldreomsorgen blev jag förtroendevald i Kommunal. Kommunals medlemmar är välfärdens hjältar som bygger samhället genom att jobba dygnet runt, alla dagar i veckan, året om. Att då ha en trygg anställning och att kunna leva på sin lön borde vara en självklarhet. Men så är det inte.

I mitt politiska uppdrag ansvarar jag för kultur- och fritidsfrågor. Det är frågor som både engagerar och inspirerar mig.

Jag ser att det finns både ekonomiska och sociala klyftor i vårt samhälle som bara blir större och större. Min övertygelse är att kultur-, idrotts- och fritidsfrågor bidrar till att minska de klyftorna.

Föreningslivet är viktigt för att det skapar ett engagemang och en positiv kraft. Att fortsätta jobba tillsammans med föreningslivet ser jag fram emot.

Kulturen och idrotten har stor betydelse för människor och för hela samhällsutvecklingen. Att driva frågor och skapa förutsättningar för ett gott idrotts-, kultur- och föreningsliv i Eskilstuna som påverkar många människors vardag till det bättre, det är min drivkraft.

Jag är stark, lyhörd, envis och uthållig. Jag vill vara med och fortsätta utveckla vår stad till ett ännu bättre, starkare och tryggare Eskilstuna.

facebook Twitter Email