Kvicksunds utveckling

Kvicksund är orten som binder samma de två växande städerna Eskilstuna och Västerås. En bra plats att bo på för den som vill leva nära Mälaren och naturen och samtidigt har tillgång till en stor arbetsmarknad.

Det är viktigt att det även i framtiden finns möjligheter för service såsom utbildning för barn och ungdomar, omsorg för de äldre och vård såsom på en vårdcentral men också med möjligheter till handel, jobb företagande och föreningsliv.

Därför finns nu en utvecklingsplan på plats. Den visar på vilka möjligheter som finns. Inte hur det kommer att bli. Hur utvecklingen för Kvicksund blir är något som Kvicksundsbor, markägare, föreningsliv och kommunerna tillsammans måste arbeta med, under sannolikt många år, för att på ett värdigt sätt med respekt för omgivningar och Kvicksunds karaktär och fina kvaliteter i fokus.

En del oseriösa partier försöker skrämmas med ”storskalighet” och annan propaganda. Det är inte hederligt. Istället handlar det om hur det äldre paret som trivs i Kvicksund men som tycker villan är för stor ska kunna bo kvar i kanske en lägenhet med utsikt över Mälaren. Eller hur det yngre paret som jobbar i olika städer ska känna trygghet i att tågen fortsätter att gå och där morfar och eller farmor bor nära och kan hjälpa till att få ihop vardagen. Det handlar om att det ska finnas underlag för att skolan ska kunna finnas och butikerna överleva. För att tågen ska gå.

Det är en lång resa framför oss och den blir vad vi gör den till. Utan skrämselpropaganda och påhitt för att plocka billiga politiska poänger.

Här kan du läsa mer om ortsanalysen och utvecklingsplanen på Eskilstuna kommuns hemsida

facebook Twitter Email