ÅSA KULLGREN KANDIDERAR TILL SVERIGES RIKSDAG

Åsa Kullgren, ordförande för Socialdemokraterna i Eskilstuna, kandiderar till riksdagen under parollen ”Din sörmländska riksdagskandidat för att krossa kriminaliteten och återta kontrollen över sjukvården”.

Åsa arbetar idag som åklagare, möter dagligen den grova gängkriminaliteten och ser behovet av och har förslag på flera konkreta reformer på det straffrättsliga området, vid sidan av det brottsförebyggande arbetet, för att knäcka den giftiga
brottslighet som plågar Sverige. Åsa har även tidigare varit såväl landstingsstyrelsens ordförande i Sörmland som regeringens utredare för att höja beredskapen i sjukvården. Hon har ett stort engagemang och förslag för att göra sjukvården bättre, mer jämlik och statligt styrd.

Några av Åsas förslag:

 • Återinför ungdomsfängelse med längre straff för allvarliga brott – att ungdomar som mördat kan dömas till ett par tre års sluten ungdomsvård är oacceptabelt.
 • Inför en ny ungdomspåföljd, utvidgad ungdomsövervakning med särskild
  polisövervakning av ungdomars telefontrafik – för att förhindra att ungdomar
  kan fortsätta ha kontakt med gängkriminella.
 • Gör det lättare att frihetsberöva ungdomar i början av en brottsutredning. I dag
  släpps unga ut på gatan efter att ha gripits – inför hurrarop och applåder från kompisar. Korta frihetsberövanden skadar både förtroendet för rättsväsendet och den enskilda brottsutredningen.
 • Staten måste ta ett större ansvar för sjukvården. Det krävs för att höja kvaliteten och se till att vården blir mer jämlik.
 • Vi behöver nationella planer för att såväl kapa köerna som utbilda fler
  sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor.

Följ Åsas kampanjsida på Facebook för att ta del av ytterligare förslag, ställa frågor eller information om när du kan träffa Åsa i sommar.

facebook Twitter Email