Rekordinvesteringar i välfärd och trygghet

Majoriteten, S, C och M har idag presenterat sitt budgetförslag för Eskilstuna kommun och nästa år. Det är en budget som innehåller mycket stora satsningar på nya förskolor, skolor och äldreboenden. Våra grupper i förskolan ska minska, våra barn lära sig saker i skolan och våra äldre ska ha sin trygga vård och omsorg.

Budgeten innehåller också hårda tag mot brottslighet och brottslighetens orsaker. Insatser för att minska klyftor. Inte minst genom den viktigaste frågan av alla: Att fler jobbar och utbildar sig och inte fastnar i bidrag. Vi ställer hårda krav på människor. Men erbjuder också möjligheter.

Majoriteten ökar också bostadsbyggandet med 100 bostäder om året till 600. Vi ger uppdrag om att planera för åtgärder som ska ge ökad framkomlighet i trafiken och ytterligare ett parkeringshus, på stadsdelen väster. Vi håller också i ett mycket aktivt jämställdhetsarbete, insatser mot hedersproblematik, ställer krav på insatser för att motverka parallella samhällen och fusk med hyreskontrakt.

Samtidigt är kommunens service till företag och ett bättre näringslivsklimat ihop med fler och växande företag otroligt viktigt. Detta är en liten del av vad budgeten innehåller.

Läs den gärna. Det är dina pengar och din kommun.

Läs hela förslaget till årsplan här

Läs mer i media:

http://www.ekuriren.se/eskilstuna/rekordinvesteringar-i-majoritetens-budget/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6706654

 

facebook Twitter Email