5 anledningar att bli medlem

Vi kan nog egentligen räkna till hundra anledningar. Att vara medlem i Socialdemokraterna är roligt, viktigt, spännande och intressant. Men här serverar vi 5 bra anledningar. Har du fler frågor om medlemskapet är du varmt välkommen att höra av dig.

1. Du får möjlighet att göra skillnad och skapa förändring, på riktigt.

Det är genom våra träffar och möten vi formar politiken. Alla medlemmar har möjligheten att driva sina frågor exempelvis på en träff eller genom en motion. Valprogrammet, det de förtroendevalda följer mellan valen bestäms av medlemmarna.

2. Du väljer själv hur ditt engagemang ser ut.

De flesta av oss engagerar oss i en S-förening och i Arbetarkommunen. Där träffas vi, diskuterar politik och organisation och planerar kampanjer och föreläsningar med mera.

En del är i ett skede i livet då träffar är svårt att få till, de kanske engagerar sig mer på sociala medier där de diskuterar politik och planerar digitala kampanjer med mera.

Många av oss vill vara med och skapa förändring och göra Eskilstuna, Sörmland och Sverige bättre. Vi kandiderar till förtroendeuppdrag och sitter med i nämnder, fullmäktigen, riksdag, tingsrätt osv. En del vill ”bara” stödja oss genom sin medlemsavgift och en pin på jackan.

Du väljer själv.

3. Du får det riktigt kul.

Det är riktigt kul att vara med i ett parti, i alla fall i vårt parti. Här kan du råka skaffa dig vänner för livet om det vill sig illa.

4. Vår politik är bäst.

Vi vill skapa ett bättre Eskilstuna, Sörmland, Sverige och en bättre värld för de många – inte bara för de rika få. Solidaritet, jämlikhet och frihet är våra gamla men ständigt aktuella slagord. Var med i vår ständiga utveckling!

5. Du behövs!

Ja, just du behövs. Du har kunskap och erfarenhet som inte vi har. Dina åsikter är viktiga. Genom att träffas och genom samtalet kan vi utveckla våra åsikter, göra dem till skarpa förslag, opinionsbilda, driva igenom och förändra.

 

Tryck här för att bli medlem!

facebook Twitter Email