Fortsatt framåt! Eskilstunas nya styre

Nu har Socialdemokraterna i Eskilstunas representantskapsmöte och Moderaterna i Eskilstunas fullmäktigegrupp godkänt samarbetet och det politiska innehållet i majoritetsöverenskommelsen. Därför kan vi idag presentera den nya politiska majoriteten i Eskilstuna bestående av S och M under sloganen ”Fortsatt framåt”.

Jimmy Jansson (S), gruppledare: ”Nu har vi skapat det som krävs för att ta Eskilstuna vidare framåt. För att få ut den mesta möjliga potentialen ur vårt samhälle och för att möta både problem och alla de möjligheter vi har. S och M har kraften, förmågan och vilja att ta Eskilstuna till nästa nivå trots en turbulent tid”.

Josefine Helleday (S), nr 2 på valsedeln till kommunfullmäktige: ”Vi har landat i en överenskommelse för att öka tryggheten, stärka välfärden och få fler i jobb. Stärka yrkesutbildningar, feriejobb för unga året om och fortsatt aktivitetsplikt för försörjningsstöd. Vi ska sätta hårt mot hårt mot de kriminella gängen och ge hela kommunen bättre förutsättningar att fånga upp barn och unga. Tillsammans med M bildar vi ett stabilt styre för att ta oss an Eskilstunas problem men också skapa bättre förutsättningar för näringslivet och grön innovation i vår nyblivna universitetsstad”.

Här nedan kan du läsa majoritetsöverenskommelsen:

Arbetet med att fördela de politiska uppdragen pågår fortfarande och kommer presenteras vid en senare tidpunkt.

facebook Twitter Email